Gråa och vita hår är inte särskilt mottagliga för behandling. Dessa saknar pigment (färg) som behövs för att absorbera strålarna från IPL apparaturen. Om det finns lite pigment i hårstråna är det absolut värt att ge behandlingen en chans, men i sådana fall med laser då denna ger bättre resultat. Mycket mörkhyade personer avråds även, då huden riskerar att brännas. Mörk hy absorberar strålarna från IPL och Laser, istället för hårsäcken. Det finns många som hävdar att de kan behandla helt vita hårstrån, och väldigt mörk hy. Även om vetenskapen, och de bevis som finns genom studier, visar på alla motsatser. Om du är osäker på om du kan behandla dig, kontakta mig så hjälper Jag Dig.

Precis som vid tatueringsborttagning, så fungerar IPL och Laser bäst om man har ljusare hy och mörka, tjocka hårstrån. Du skall åtminstone ej vara solbränd eller ha solat nära inpå Ditt besök. Om en person har mycket hårväxt som är aktiv, finns det oftast underliggande orsaker till detta. Kroppen bär på otroligt många hårsäckar, mer än vi kan se med blotta ögat. När du rycker ett hårstrå med vaxning eller pincett kan det ta veckor, ibland månader innan just det håret har bildats och växt ut igen. Ibland delar ett hårstrån “utgångshål” med ett eller flera andra hårstrån, då är det svårt att avgöra vilket hårstrå som är vilket. Många tror att vaxning tar död på håren, förklaringen är helt enkelt att det tar tid innan vissa hår bildas på nytt.
En del personer har aktiv hårväxt, som kan vara en följd av hormonell obalans. Sjukdomstillstånd som PCOS, drabbar mer än 1 av 10 kvinnor. Det är ett relativt ofarligt tillstånd, men kan leda till ökad behåring, oregelbundna och smärtsamma menstrautioner, Acne, bukfetma etcetera. Ökad behåring kan även uppstå vid långvarig stress, graviditet, klimakterie, pubertet eller användning av preparat såsom p-piller. Alla dessa tillstånd interagerar med vår hormonbalans i kroppen. Matintag finns som bevis enligt vissa studier, men långt ifrån orsaken till alla de hår & hudproblem vi har idag.